Breaking news

'Ajax schuift Heitinga door na ontslag Schreuder, coach wil duidelijke afspraken'

'Ajax schuift Heitinga door na ontslag Schreuder, coach wil duidelijke afspraken'

27-01-2023 06:51 Laatste update: 12:28

Ajax heeft John Heitinga na het ontslag van Alfred Schreuder direct naar het eerste elftal verhuisd. De trainer van Jong Ajax zal samen met Michael Reiziger de honneurs waarnemen, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant is er een klemmend beroep gedaan op de oud-speler van Ajax om binnen 24 uur al voor de groep te staan. Hoe lang Heitinga en Reiziger voor de groep zullen staan zal afhangen van de snelheid waarmee de Amsterdammers een nieuwe hoofdtrainer kunnen aanstellen.

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam is, ondanks het crisisberaad van afgelopen maandag waar werd besloten dat er een nieuwe assistent voor Schreuder moest komen, toch besloten de trainer van Ajax te ontslaan. Heitinga, die ook in beeld was als assistent, wordt in ieder geval tijdelijk de ‘belangrijkste man’. Reiziger blijft aan als assistent, terwijl Matthias Kaltenbach ook zijn biezen moest pakken.

De Telegraaf benadrukt wel dat Heitinga zijn reputatie niet op het spel wil zetten en hamert op duidelijke afspraken met Ajax. De verwachting is dat die vandaag zullen worden gemaakt.