Transfernieuws

'Vertrek toptalent bij Borussia Dortmund moet komst Zakaria mogelijk maken'

'Vertrek toptalent bij Borussia Dortmund moet komst Zakaria mogelijk maken'

22-12-2021 13:38 Laatste update: 14:33

Het negentienjarige toptalent Reinier lijkt zijn biezen te mogen pakken bij Borussia Dortmund. De Duitse club zou het contract met de Braziliaan voortijdig willen beëindigen, zodat het meer financiële mogelijkheden heeft in januari om de selectie te versterken. Denis Zakaria geldt als het belangrijkste doelwit, meldt BILD.

In januari 2020 gold Reinier als één van de grootste talenten ter wereld. Real Madrid sloeg uiteindelijk toe door liefst 30 miljoen voor de toenmalige achttienjarige aanvallende middenvelder aan Flamengo te betalen. Daarmee troefden de Madrilenen naar verluidt onder meer Ajax af. Met de Spaanse grootmacht werd afgesproken dat de Braziliaan de eerste twee jaar aan Dortmund verhuurd zou worden. 

Bij BVB komt de aanvallende middenvelder erg matig uit de verf. In anderhalf jaar tijd speelde Reinier slechts drie keer vanaf het begin mee bij de Duitse topclub. Om de selectie in januari te versterken, onderzoekt Dortmund nu de mogelijkheid om de huurperiode voortijdig af te breken, schrijft BILD.  

Het vertrek van Reinier zou betekenen dat Die Schwarzgelben voldoende middelen hebben om Denis Zakaria aan te trekken. De middenvelder loopt over een half jaar uit zijn contract bij Borussia Mönchengladbach en zou als topprioriteit gelden bij Dortmund. De international van Zwitserland moet zo'n acht miljoen kosten, verzekert het Duitse boulevardblad. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!