Transfernieuws

Update: Ajax-opponent verliest ervaren kracht, Dortmund betaalt vijf miljoen euro

Update: Ajax-opponent verliest ervaren kracht, Dortmund betaalt vijf miljoen euro

17-01-2023 18:55 Laatste update: 18:53

Borussia Dortmund is dichtbij de komst van Julian Ryerson. De verdediger komt over van Ajax-opponent Union Berlin.

Union Berlin ontvangt naar verluidt vijf miljoen euro voor Ryerson. Dortmund was op zoek naar een rechtsback, omdat Thomas Meunier langdurig geblesseerd is geraakt. De 25-jarige vleugelverdediger van Union lijkt de Belg te gaan vervangen bij de Bundesliga-grootmacht. De Noors international moet alleen de medische keuring nog doorstaan en tekent dan een contract voor drieënhalf seizoen.

Ryerson speelt al sinds 2018 voor Union Berlin, dat toen nog actief was in de Tweede Bundesliga. De vijftienvoudig international staat na aanvorder Christopher Trimmel (35) het langst onder contract bij het Europa League-opponent van Ajax. Ryerson kan ook op de linkerflank uit de voeten. De Noor kwam uiteindlijk tot 109 duels voor Union, waarin hij drie keer scoorde en drie assists gaf.  

Update: Borussia Dortmund heeft de komst van Julian Ryerson bevestigd. De 25-jarige Noor heeft bij de Bundesliga-grootmacht een contract getekend tot 2026. De clubs maakten geen melding over de transfersom. Het bedrag ligt volgens Duitse media rond de vijf miljoen euro, de afkoopclausule van Ryerson.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!