Transfernieuws

Romano: Nederlands Dortmund-talent vertrekt tijdelijk naar Hellas Verona

Romano: Nederlands Dortmund-talent vertrekt tijdelijk naar Hellas Verona

11-01-2023 19:52

Jayden Braaf gaat Borussia Dortmund tijdelijk verlaten voor Hellas Verona. Dat meldt Fabrizio Romano.

De doorgaans goed ingevoerde Romano meldt via Twitter dat Borussia Dortmund een akkoord heeft bereikt met Hellas Verona over een verhuur van Braaf tot het einde van het huidige seizoen. Volgens de transferspecialist is er sprake van een 'done deal'. Het Nederlandse talent heeft ingestemd met de tijdelijke overgang. De medische keuring vindt vrijdag plaats.

Volgens het Duitse Kicker heeft Braaf zich onmogelijk gemaakt bij Dortmund. De aanvaller kwam deze zomer over van Manchester City, maar dat dienstverband is tot op heden geen succes. Zowel sportief als buiten het veld liep het allesbehalve op rolletjes voor Braaf. 'Er wordt gezegd dat hij vaak te laat is gekomen, waaronder voor een trainingskamp naar Azië met het eerste elftal. Dortmund heeft hem meerdere malen gestraft, maar zonder succes', schreef de Duitse krant. Bovendien maakte Braaf een ‘arrogante’ en ‘lusteloze’ indruk.

Dat lijkt nu te resulteren in een tijdelijk vertrek naar Hellas Verona. Braaf kwam eerder uit voor de jeugdopleiding van Ajax. In 2018 maakte de aanvaller de overstap naar Manchester City.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!