Nieuws

Keane vernietigend na blunder De Gea: 'Alsof hij een paar drankjes op heeft'

Keane vernietigend na blunder De Gea: 'Alsof hij een paar drankjes op heeft'

07-01-2023 14:08

David De Gea is de laatste weken uitstekend in vorm, maar vrijdagavond ging het mis voor de doelman van Manchester United. De Spanjaard ging in de fout tijdens het FA Cup-duel met Everton FC.

De Gea liet in de dertiende minuut een voorzet van Neal Maupay door zijn benen glippen, waarna Conor Coady de gelijkmaker kon binnentikken. Roy Kean was na afloop keihard voor de keeper. "Het is een schokkende fout voor een international", aldus Keane. "Het was Carry On-voetbal", verwijzend naar een komisch Engels tv-programma.

Keane vond het echter niet om te lachen. "De Gea ziet eruit alsof hij een paar drankjes op heeft. Het leek wel zo'n situatie waarbij de keeper een rode kaart heeft gekregen en een veldspeler op doel moet gaan staan, die geen idee heeft wat hij moet doen."

"We hebben het over een doelman die niet al te lang geleden nog één van de besten met zijn voeten was", voegt college-analyticus Ian Wright daaraantoe. "Hij stond zo onhandig bij de paal, ik heb geen idee wat er gebeurde."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!