Nieuws

'Piqué denkt aan vliegensvlug rentree in het profvoetbal bij eigen club'

'Piqué denkt aan vliegensvlug rentree in het profvoetbal bij eigen club'

05-01-2023 09:42 Laatste update: 10:25
2

Gerard Piqué speelt met de gedachte om weer te gaan voetballen. Volgens het Spaanse Relevo wil de verdediger gaan spelen voor FC Andorra.

Andorra komt uit op het tweede niveau van Spanje en een saillant detail is dat Piqué de eigenaar is van de club. Volgens Relevo speelt de verdediger met de gedachte om aan te sluiten bij het eerste elftal van zijn club.

Het feit dat Piqué de eigenaar is van FC Andorra maakt de zaak niet gemakkelijk. 'De economische controle van het profvoetbal brengt veel beperkingen met zich mee. Het is erg ingewikkeld', schrijft Relevo. Het heeft vooral te maken met het salaris van de verdediger. FC Andorra kan Piqué namelijk niet voor het minimumloon laten spelen op het tweede niveau.

Voorlopig is de terugkeer van de Spanjaard dus nog niet zover. Momenteel staat Piqué nog ingeschreven bij FC Barcelona, waar hij een schorsing van vier wedstrijden uitzit. De verdediger kreeg in zijn laatste duel bij de selectie als reserve een rode kaart voor commentaar op de scheids.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!