Nieuws

Van Gaal niet ontevreden met 'spiegelende' Argentijnen: 'Ze zijn angstig'

Van Gaal niet ontevreden met 'spiegelende' Argentijnen: 'Ze zijn angstig'

09-12-2022 19:31 Laatste update: 19:35

Bondscoach Louis van Gaal ziet het als een voordeel dat ook Argentinië vanavond in een 5-3-2-formatie speelt. Voorafgaand aan de kwartfinale van het WK reageerde hij kort voor de camera's van de NOS. Hij wil daarentegen nog niets prijs geven over het bestrijden van Lionel Messi.

Argentinië 'spiegelt' zich dus tegenover Oranje. Van Gaal is er content mee. "Dat zegt mij dat ze angstig zijn. Hoe kan dat nou hè, als wij zo slecht spelen? Wij spelen het al een jaar. Je kan er niet zomaar op overgaan. Zij hebben nu een aanvaller minder, dus alles ligt op de schouders van Messi. Ze hebben nu standaard drie mensen achter de bal, dus één minder in de aanval. Dat is niet altijd geweldig als je rekent op zijn passes."

Hoe Oranje Messi en co wil verslaan, laat De Generaal nog binnenskamers. "Het geeft me een goed gevoel. Dat geef ik ook door aan mijn spelers. Ik denk dat we hierdoor een voordeel hebben. We hebben twee plannen voor Messi gemaakt en ik heb ze voorgelegd aan de spelers. Ik vind dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Welke dat is? Dat hoor je na de wedstrijd."

Mocht het Nederlands elftal winnen, dan wacht in de halve finales een ontmoeting met Kroatië. De vice-wereldkampioen van 2018 versloeg eerder op de vrijdag titelfavoriet Brazilië na strafschoppen. Het is de bondscoach en de spelers uiteraard niet ontgaan. "Ik houd die uitslag niet uit de kleedkamer, want de jongens zijn natuurlijk razend benieuwd. Maar meteen daarna gaat de knop ook om. We moeten onszelf niet rijk rekenen, maar Brazilië heeft uiteraard een enorm potentieel vermogen. Datzelfde geldt ook voor Argentinië."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!