Nieuws

Jordi Cruijff blikt terug op transfersoap Frenkie: 'Die tijd is geweest'

Jordi Cruijff blikt terug op transfersoap Frenkie: 'Die tijd is geweest'

08-12-2022 10:51

FC Barcelona is gelukkig met Frenkie de Jong en zal niet meer van de Nederlander afwillen, stelt sportief directeur Jordi Cruijff. De afgelopen zomer was een maandenlange transfersoap aan de gang tussen club en speler, maar dat is volgens Cruijff in het verleden. 

"In het voetbal worden sommige zaken niet door voetbalkwesties bepaald", stelt Cruijff, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Het had toen te maken met de fairplay-regels. Die tijd ligt nu achter ons. Frenkie is nog bij ons en speelt een belangrijke rol. Hij is een geliefde speler en de mensen verwachten veel van hem omdat hij erg getalenteerd is."

FC Barcelona verkeerde in financieel zwaar weer en wilde de Nederlander van de hand doen om een miljoenenbedrag aan salarissen op de eigen bank te houden. Frenkie weigerde zijn salaris nogmaals bij te stellen en hield voet bij stuk. Nu lijken de donkere wolken te zijn verdwenen. Uiteindelijk lekte het contract van Frenkie uit naar de pers. "Natuurlijk neem ik het die mensen wel kwalijk, ik neem het ze hartstikke kwalijk", zei een gedesillusoneerde Frenkie destijds over de club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!