Nieuws

Flick blijft aan als Duitsland-bondscoach na 'intensief' beraad van Duitse bond

Flick blijft aan als Duitsland-bondscoach na 'intensief' beraad van Duitse bond

07-12-2022 19:02 Laatste update: 19:03
1

Hansi Flick blijft voorlopig aan als bondscoach van Duitsland. De oefenmeester van Die Mannschaft beleefde een dramatisch WK met zijn land, maar krijgt het vertrouwen van de Duitse bond.

Volgens BILD heeft de Duitse bond een 'intensief' beraad gehouden, waar uiteindelijk uit is gekomen dat Flick aan mag blijven. De positie van de Duitse keuzeheer stond ter discussie door de tegenvallende resultaten op het WK in Qatar, waarin het land al na de groepsfase huiswaarts moest. Dat was in 2018 ook het geval, maar toen was Joachim Löw de eindverantwoordelijke.

Via een persbericht liet bondsvoorzitter Bernd Neuendorf weten dat Flick het vertrouwen krijgt. 'We zijn er allemaal van overtuigd dat het EK 2024 in eigen land een mooie kans is voor het voetbal in Duitsland. Ons doel is om van dit toernooi een sportief succes te maken. We hebben er het volste vertrouwen in dat Hansi Flick deze uitdaging samen met zijn team aangaat.'

De uitschakeling van Duitsland was erg zuur. Onze Oosterburen verloren de eerste groepswedstrijd van Japan, maar dachten na het gelijke spel tegen Spanje alles nog recht te kunnen zetten. Die Mannschaft wat het moest doen door met 4-2 van Costa Rica te winnen, maar zag La Roja zijn plicht niet vervullen, waardoor het door verschil in doelsaldo met dat land werd uitgeschakeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!