Reactie

Enrique gaf Spaanse spelers huiswerk mee: 'Ze moesten er minstens duizend nemen'

Enrique gaf Spaanse spelers huiswerk mee: 'Ze moesten er minstens duizend nemen'

06-12-2022 12:35
1

Luis Enrique heeft net als Louis van Gaal veel aandacht besteed aan het nemen van strafschoppen. De Spaanse bondscoach heeft zijn selectie het nodige huiswerk meegegeven ter voorbereiding op het WK.

Net als Van Gaal heeft Enrique een trauma overgehouden aan het laatste WK waarop hij aanwezig was. In 2018 dolf Spanje het onderspit in de strafschoppenserie tegen gastland Rusland. De oefenmeester gaf zijn spelers daarom huiswerk mee. "Ze moesten minstens duizend penalty's nemen bij hun clubs. Penaltyseries draaien niet alleen om geluk."

De landen Spanje en Marokko hebben een bijzondere band. "Ik denk dat de relatie tussen de twee landen altijd goed is", vervolgt Enrique op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Er zijn veel Marokkanen die in Spanje leven en ik ken sommigen van hen goed. Ik denk dat ons doel is dat we een geweldige pot neerzetten en onze landen nog meer verenigen."

De voormalig trainer van FC Barcelona heeft dan ook niets dan respect voor het elftal van Marokko. "Ze hebben topspelers, een topcoach. Ik vind Marokko een van de beste ploegen op dit WK als je kijkt naar de teamgeest. Als er al iemand is die ze onderschat, wij zijn het zeker niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!