Nieuws

Foden vol lof over ploeggenoot: 'Hij wordt de beste middenvelder ter wereld'

Foden vol lof over ploeggenoot: 'Hij wordt de beste middenvelder ter wereld'

05-12-2022 07:11

Phil Foden is onder de indruk van de prestaties van Jude Bellingham op het WK. De pas negentienjarige voetballer was ook tegen Senegal weer op dreef en volgens zijn ploeggenoot kan Bellingham uitgroeien tot de beste middenvelder ter wereld. 

De cijfers van Bellingham spreken in zijn voordeel: de tiener rondde tot dusver met afstand de meeste dribbels af op het WK en was belangrijk tegen Senegal met twee assists. "Ik wil hem niet teveel ophemelen, want hij is nog jong", zegt Foden tegenover ITV. "Maar hij is een van de meest begaafde spelers die ik ooit heb gezien. Hij heeft gewoon geen zwak punt in zijn spel. Ik denk dat hij de beste middenvelder ter wereld wordt."

Engeland kende dit WK Iran, Wales, de Verenigde Staten en Senegal als tegenstander, maar moet het nu opnemen tegen Frankrijk. Les Bleus wonnen door een getergde Kylian Mbappé met 3-1 van Polen. "Het lijkt erop dat Frankrijk de sterkst mogelijke tegenstander is. Maar we geloven altijd in onze kansen en hebben vertrouwen", stelt Foden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!