Nieuws

Update: toestand Pelé stabiel, Braziliaanse legende reageert op behandeling

Update: toestand Pelé stabiel, Braziliaanse legende reageert op behandeling

03-12-2022 22:39 Laatste update: 22:40

Braziliaanse voetballegende Pelé reageert niet meer op chemotherapie en is naar de afdeling van palliatieve zorg verplaatst, melden bronnen uit Brazilië. De 82-jarige oud-voetballer lijdt sinds 2021 aan kanker en is dinsdag in het ziekenhuis opgenomen.

Folha de St. Paulo schrijft dat Pelé in Hospital Israelita is opgenomen en dat zijn lichaam niet meer op de chemokuur reageert. De voetballegende is verplaatst naar de afdeling palliatieve zorg, waar mensen terechtkomen die uitbehandeld zijn. Begin dit jaar werden al uitzaaiingen in de darmen, long en lever vastgesteld. In de palliatieve zorg ontvangt Pelé geen chemokuur meer en wordt vooral gezorgd voor de best mogelijke comfort van de oud-speler.

Het ziekenhuis bracht afgelopen vrijdag nog een statement uit over de toestand van Pelé. 'De respons was adequaat en de patiënt is stabiel, met een algemene verbetering van de gezondheid.' De dochter van Pelé, Kely, liet eerder ook al weten dat de toestand van haar vader verbeterde. Pelé plaatste maandag nog een bericht op Instagram over een wedstrijd van Brazilië. De voetballegende won tijdens zijn actieve carrière drie wereldbekers met de Seleção en wordt door velen beschouwd als de beste voetballer aller tijden.

Update: goed nieuws uit Brazilië. De 82-jarige Pelé is niet in kritieke toestand en reageert op zijn medicatie, meldt de oud-voetballer in een statement. De voetballegende lijkt buiten levensgevaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!