Nieuws

Southgate reageert na ophef in Engeland: 'Hij gaat nog een grote rol spelen'

Southgate reageert na ophef in Engeland: 'Hij gaat nog een grote rol spelen'

28-11-2022 19:49

Gareth Southgate heeft gereageerd op alle ophef in Engeland. De bondscoach van The Three Lions stelde sterspeler Phil Foden namelijk pas twintig minuten op in de eerste twee groepsduels.

In Engeland zelf vraagt het leeuwendeel van de kenners Southgate om Foden een keer te laten starten. Foden kwam in de 71ste minuut binnen de lijnen tegen Iran en speelde helemaal niet tegen de Verenigde Staten. De laatste groepwedstrijd van Engeland wordt tegen Wales gespeeld. "We houden van Phil, hij is een superspeler", stelt Southgate na alle ophef, opgeketend door Sky. "Hij gaat nog een grote rol spelen in dit toernooi, daar bestaat geen twijfel over."

De bondscoach stelt dat er geen probleem is tussen speler en staf. "We hebben geen problemen met Phil. In september mocht hij beide keren starten en tegen Iran zetten we hem ook erin. Maar wij zijn van plan hier zo lang mogelijk te blijven", stelt Southgate over het WK. "Hij is een superspeler en we vinden hem geweldig. Hij gaat een grote rol spelen", besluit Southgate, enigszins in herhaling vallend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!