Nieuws

'Grote zorgen bij FC Barcelona: Frenkie de Jong is ongelukkig en neerslachtig'

'Grote zorgen bij FC Barcelona: Frenkie de Jong is ongelukkig en neerslachtig'

10-12-2021 19:24

Men maakt zich bij FC Barcelona grote zorgen over Frenkie de Jong. De Nederlander lijkt niet meer gelukkig in Catalonië na zijn wat mindere prestaties en de harde kritieken vanuit de Spaanse media. Het voedt de geruchten dat De Jong open zou staan voor een transfer.

Diario SPORT ziet dat Barcelona niets aan te merken heeft op de professionaliteit van De Jong, die als een van de weinige spelers alle tegenstanders en wedstrijden grondig zou analyseren. Zijn zelfkritische houding is echter het 'probleem': De Jong rekent zichzelf zijn slechte prestaties aan en zou daardoor 'emotioneel lijden', zo stelt de Spaanse krant.

De Jong vertegenwoordigt een grote transferwaarde, waardoor het voor Barcelona extra belangrijk is dat hij goed presteert. De Nederlander is echter 'neerslachtig' op het moment en hij zou ongelukkig kunnen worden in Barcelona. Tegen Bayern München werd De Jong in de tweede helft gewisseld door Xavi en tegen Real Betis zat hij op de bank. Dat was waarschijnlijk vanwege de belangrijke wedstrijd tegen Bayern in de Champions League. 

Barcelona speelt aanstaande zondag weer een wedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij Osasuna.