Nieuws

Van Gaal verklapt nóg een basisplaats: 'Dan is het logisch dat hij gaat spelen'

Van Gaal verklapt nóg een basisplaats: 'Dan is het logisch dat hij gaat spelen'

20-11-2022 13:26

De kans is groot dat Cody Gakpo maandag tegen Senegal op tien start bij het Nederlands elftal. Dat liet bondscoach Louis van Gaal doorschemeren op de persconferentie.

"Ik heb altijd een mengeling van creatieve en loyale spelers", begint Van Gaal, antwoordend op de vraag of hij liever topaanvallers of topverdedigers heeft in zijn elftal. "Die loyale spelers zijn vaak de verdediger en middenvelders. Ik denk dat je drie, vier creatieve spelers in je elftal moet hebben. De rest van de spelers moet in dienst van hen spelen. Ik heb altijd redelijk veel succes, dus ik denk dat ik dat goed zie. Er moet balans zijn in een aanval."

Daarna lijkt Van Gaal voor te sorteren op een basisplaats van de PSV’er. "Gakpo is creatiever, maar Klaassen is meer een teamspeler. Daarin moet ik kiezen." Eerder bevestigde Van Gaal al dat Memphis Depay niet mee zal doen. Dat is de reden dat Gakpo hoogstwaarschijnlijk zal starten. "Als Memphis niet meedoet hebben we een creatieve speler minder. Dan is het logisch dat Gakpo gaat spelen en Klaassen niet. Ik vind Janssen niet zo'n creatieve speler."

Maandag om 17.00 uur speelt Oranje de eerste groepswedstrijd tegen Senegal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s