Nieuws

Kranten vernietigend over Schmidt's keuzes: 'Te veel risico, een punt was genoeg'

Kranten vernietigend over Schmidt's keuzes: 'Te veel risico, een punt was genoeg'

10-12-2021 10:21

Real Sociedad won donderdag gemakkelijk met 3-0 van PSV in de Europa League. Daardoor dalen de Eindhovenaren af naar de Conference League. De Nederlandse kranten zijn hard in hun oordeel over de Brabanders, die constateren dat PSV niet thuis geeft op beslissende momenten. 

Het Eindhovens Dagblad verbaast zich voornamelijk over het tactisch strijdplan van trainer Roger Schmidt. De krant constateert dat de Duitser met PSV 'veel risico nam' en daardoor veel ruimte achterin weggaf. 'Omdat PSV zich in de eerste helft uit de tent had laten lokken, moest de ploeg na rust alles op alles te zetten om toch nog door te gaan in de Europa League. Dat lukte alleen niet; PSV was niet bij machte om een vuist te maken.' 

De Telegraaf gaat een stapje verder en kopt: 'Afgedroogd in de regen'. Het dagblad verwacht meer van 'vedette Mario Götze' die 'niet dominant speelde'. 'Net als eerder tegen Benfica, toen kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League op het spel stond, lieten vooral de grote leiders het afweten,' verwijst de ochtendkrant naar een nieuwe teleurstelling in een beslissende wedstrijd.  

De Volkskrant is net als het ED verrast door de keuzes van Schmidt. Het medium schrijft over een 'naïef PSV' dat 'met de nodige bravoure op zoek ging naar de voorsprong' en concludeert dat die keuze opmerkelijk was, aangezien de Eindhovenaren genoeg hadden aan een punt. Tot slot trekt het dagblad een pijnlijke vergelijking met Ajax. Waar de Amsterdammers tot nu toe al zeventig miljoen euro mochten bijschrijven aan Europese inkomsten, 'kan PSV dit seizoen maximaal 26 miljoen euro overhouden aan het Europese avontuur.' 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!