Nieuws

Leipzig meldt zich bij bovenste plekken Bundesliga; Frimpong wint met Leverkusen

Leipzig meldt zich bij bovenste plekken Bundesliga; Frimpong wint met Leverkusen

12-11-2022 17:38

RB Leipzig heeft zaterdagmiddag aansluiting weten te behouden bij de top van de Bundesliga. Op bezoek bij middenmoter Werder Bremen wonnen Die Roten Bullen ternauwernood met 1-2.

Leipzig kwam binnen het kwartier al op voorsprong. Emil Forsberg zette een snelle counter in en speelde de bal op links naar André Silva, waarna de Portugees naar binnen sneed en koeltjes afrondde. Vlak na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Met zijn eerste competitiegoal maakte Christian Groß er 1-1 van. In de 71ste minuut tekende Xaver Schlager voor de 1-2, na wederom een goed uitgespeelde counter.

Daardoor staat Leipzig tijdelijk op de tweede plaats in de Bundesliga. Union Berlin kan daar zondag nog weer overheen. Koploper Bayern München komt later op de zaterdag in actie tegen Schalke 04.

Jeremie Frimpong won daarnaast met Bayer Leverkusen van VfB Stuttgart (2-0), waardoor Die Werkself weer wat lucht heeft als het gaat om de onderste plekken. Dat geldt ook voor de ploeg op de één-na-laatste plaats; VfL Bochum. Die wonnen met 0-1 op bezoek bij FC Augsburg en vergrootten zodoende het gat met de hekkensluiter uit Gelsenkirchen tot vijf punten.

De volledige uitslagen in de Bundesliga van zaterdagmiddag:
FC Augsburg - VfL Bochum: 0-1
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg: 1-2
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart: 2-0
Werder Bremen - RB Leipzig: 1-2
Hertha BSC - FC Köln: 2-0

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!