Doorslaggevende laatste speelronde Champions League: de beslissingen

09-12-2021 09:33 Laatste update: 13:04

De laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League zit er zo goed als op. Woensdagavond hebben Benfica, Lille OSC en Red Bull Salzburg zich alle drie weten te plaatsen voor de knock-out fase van het toernooi. Alleen Groep F wordt donderdagavond nog beslist, doordat Atalanta Bergamo tegen Villarreal een dag werd uitgesteld wegens hevige sneeuwval.

Benfica - Dinamo Kiev 2-0
Benfica was afhankelijk van de uitslag bij Bayern München tegen FC Barcelona. Als Barcelona niet zou winnen en Benfica wel, zouden de Portugezen doorgaan naar de volgende ronde. Benfica begon een stuk gevaarlijker dan Dinamo Kiev en Roman Yaremchuk wist al na vijftien minuten voetballen het net te vinden. De club uit Lissabon hield de druk er goed op en nog geen acht minuten later lag via Gilberto ook de 2-0 al in het doel.

Tijdens de rust kregen de spelers van Benfica al goed nieuws te horen vanuit München, waar Barcelona op een 2-0 achterstand stond. Na rust was het vooral tegenhouden voor Benfica, dat een aantal grote kansen tegenkreeg van Dinamo. Ondanks de hoge druk van de ploeg uit Kiev wist doelman Odisseas Vlachodimos zijn doel schoon te houden en Benfica is daarme verzekerd van een plek in de volgende ronde van het miljoenenbal. O Glorioso wordt door de tweede plek een mogelijke tegenstander van Ajax.

Wolfsburg - Lille 1-3
Alles was nog mogelijk in Groep G, waar zowel Wolfsburg als Lille speelden voor een plek in de volgende ronde. In de elfde minuut was het al raak in Wolfsburg, waar de 36-jarige Burak Yilmaz voor de openingstreffer voor de bezoekers zorgde. Lang bleef de 0-1 op het scorebord staan, in een wedstrijd die redelijk gelijk op ging qua balbezit en schoten. In de laatste twintig minuten werd de wedstrijd beslist door de bezoekers uit Frankrijk.

In de 72e minuut schoot de razendsnelle Jonathan David de 0-2 binnen en vijf minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door Angel Gomes. Een eretreffer van Renato Steffen kon niks meer betekenen voor Wolfsburg, dat door het verlies als laatste is geëindigd in de groep.

Red Bull Salzburg - Sevilla 1-0
Bij deze andere wedstrijd in Groep G konden ook beide ploegen het nog tot de volgende ronde maken. Na een eerste helft waarin niet veel te beleven was, werd in de tweede helft de ban snel gebroken. De 21-jarige Noah Okafor kon de bal vijf minuten na rust binnen werken na een fraaie voorzet van ploeggenoot Karim Adeyemi. Voor Sevilla werd het nog een stuk lastiger nadat Joan Jordán in acht minuten tijd twee gele kaarten kreeg en het veld moest verlaten. Salzburg hield het hierna goed dicht en werd daarmee de eerste club uit Oostenrijk ooit die de groepsfase van de Champions League overleeft. De Oostenrijkse kampioen is ook een mogelijke tegenstander van Ajax in de volgende ronde.

Atalanta - Villarreal (gestaakt)
De laatste beslissing zal donderdagavond om 19.00 vallen in Bergamo, waar Atalanta het op zal nemen tegen Villarreal. De wedstrijd werd woensdagavond gestaakt, omdat het veld onbespeelbaar was geworden door hevige sneeuwval. De wedstrijd tussen Atalanta en Villarreal is een directe strijd om de tweede plaats in Groep F. De ploeg uit Spanje heeft genoeg aan een gelijkspel, de thuisploeg zal alles op alles moeten zetten om de wedstrijd winnend af te sluiten. Het team dat doorgaat wordt eveneens een mogelijke tegenstander van Ajax.