Nieuws

El Yaakoubi baalt na 'onverdiende' nederlaag: 'Beide ploegen namen weinig risico'

El Yaakoubi baalt na 'onverdiende' nederlaag: 'Beide ploegen namen weinig risico'

06-11-2022 08:00

Redouan El Yaakoubi is teleurgesteld na de thuisnederlaag van Excelsior. Bezoeker sc Heerenveen wist één keer te scoren en speelde vervolgens de wedstrijd dood. 

El Yaakoubi reageerde na afloop voor de camera van ESPN. "Een gelijkspel was verdiend geweest, beide teams hadden niet moeten winnen. Het was tactisch spel, allebei durfden we niet veel risico te nemen", stelt de aanvoerder. "Dan krijg je zo'n goal tegen... Heerenveen gaat dan achteruit en wij gaan pushen om een goal te maken."

Milan van Ewijk was na een klein uur trefzeker voor de Friezen. Excelsior ging op zoek naar de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten. "Er waren wel ballen die er ook wel in konden gaan. Dan kun je 'm misschien zelfs nog winnen. We hebben het goed dichtgehouden, we waren stabiel, dat is is mooi. Maar ik had liever 2-2." gespeeld", besluit El Yaakoubi. Excelsior staat na de nederlaag twaalfde in de Eredivisie en pakte tot dusver dertien punten, waarmee de ploeg drie punten boven de degradatiestreep staat. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!