Nieuws

Gravenberch mag zichzelf laten zien en start dinsdag in Champions League-duel

Gravenberch mag zichzelf laten zien en start dinsdag in Champions League-duel

31-10-2022 15:52 Laatste update: 16:00
1

Ryan Gravenberch start dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd van Bayern München tegen Internazionale. Dat maakt trainer Julian Nagelsmann maandag bekend op de persconferentie.

Bayern is al zeker van de koppositie in poule C, waardoor Nagelsmann de tijd en ruimte heeft om geen onnodige risico’s te nemen. "We gaan wat rouleren, want een aantal spelers is vermoeid. Gravenberch speelt sowieso." Eerder werd bekend dat één van de andere Nederlanders bij Bayern, Matthijs de Ligt, in ieder geval niet in actie zal komen. Hij viel uit in de competitiewedstrijd tegen Mainz (6-2 winst) en kampt met een lichte knieblessure. "Ik geloof niet dat het iets ernstigs is", zei Nagelsmann daarover.

De Ligt lijkt daarentegen wel een zekerheidje voor een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Voor Gravenberch is dat nog alles behalve het geval. Tijdens de afgelopen interlandperiode zat hij bij de selectie van Jong Oranje, maar werd hij na blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners alsnog opgeroepen als stand-in. Gravenberch heeft dinsdag de kans om zich te bewijzen op het allerhoogste niveau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!