Nieuws

Bosschaart over De Jong: 'Het gaat goed met Henk, hij is blij met zijn keuze'

Bosschaart over De Jong: 'Het gaat goed met Henk, hij is blij met zijn keuze'

23-10-2022 15:23 Laatste update: 15:34

Pascal Bosschaart is door het definitieve vertrek van Henk de Jong nu de eindverantwoordelijke bij SC Cambuur. De Jong kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen, maar besloot na advies van specialisten om zijn taken bij de Friezen per direct neer te leggen. Bosschaart reageerde voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente bij ESPN.

"Het is een hele rare week geweest. Ikzelf wist in een vroeger stadium al dat deze keuze werd gemaakt. Dan moet je dingen voor je houden, ook naar je spelers en staf toe. We pretenderen altijd één te zijn, maar op dat moment kun je niks vertellen. Dat is lastig, maar uiteindelijk heeft de club ervoor gekozen om het donderdag naar buiten te brengen. Hoe zwaar het ook is, je moet verder. De koppen moet je weer de goede kant op krijgen", aldus de 42-jarige trainer.

Bosschaart nam het al eens eerder over van De Jong, al was dat weliswaar tijdelijk. "Gezondheid gaat natuurlijk boven alles, maar dat het nu definitief is maakt het natuurlijk wel lastig. Dat geldt ook voor Henk. Je hebt een paar handen minder en de keuzes die gemaakt moeten worden, moeten nu zonder hem. Iedereen die Henk kent weet dat hij helemaal voetbalminded is. Ik heb toevallig vanochtend nog even met hem gebeld. Niet over voetbal, maar over andere dingen. Het gaat goed met hem en hij is blij met de keuze die hij heeft gemaakt. Hij zei dat hij lekker plat voor de tv ging liggen."

De zoon van De Jong, Ruben, zal zondagmiddag ook plaats nemen in de dug-out, als lid van de technische staf. "Die zit normaal gesproken boven met de iPad om de wedstrijd te analyseren, maar we hebben hem er naast ons op de bank meegenomen. Hij kan meteen live beelden bekijken. Henk is hartstikke trots op hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s