Nieuws

Xavi in de bres voor uitgefloten Piqué: 'Ik kijk naar zijn gedrag'

Xavi in de bres voor uitgefloten Piqué: 'Ik kijk naar zijn gedrag'

21-10-2022 08:23 Laatste update: 08:25

Ondanks dat FC Barcelona donderdagavond overtuigend met 3-0 won van Villarreal, was er een noemenswaardig dieptepunt te melden. Clubicoon Gerard Piqué viel in, maar werd massaal uitgefloten door het publiek in Camp Nou. Zijn trainer en oud-teamgenoot Xavi neemt het voor hem op.

De 35-jarige Piqué kwam in de 78e minuut binnen de lijnen als vervanger van Jules Koundé en ontving alles behalve een warm welkom. Voetbal International weet te melden dat er onvrede heerst bij de Barça-aanhang, omdat Piqué de afgelopen transferperiode een eventueel vertrek zou hebben tegengewerkt en jeugdige spelers succes zou hebben gewenst om hem uit de basis te krijgen. Bovendien speelt de clublegende de afgelopen tijd niet zijn beste spel.

Xavi maakte op de persconferentie duidelijk dat dat hem dwars zit. "Aan het begin van het seizoen heb ik om eenheid gevraagd. Het enige wat ik kan zeggen over Gerard is: of hij nu wel of niet speelt, in de kleedkamer is hij een voorbeeldfiguur, in hoofdletters. Hij heeft nog geen slecht gezicht getrokken."

"Ik wil dit even publiekelijk benadrukken, want dat verdient hij", vervolgde de Barça-coach. "Hij is een voorbeeld als aanvoerder en mensen moeten dat weten. Ik weet niet waarom ze hem hebben uitgefloten, dat boeit me ook niet. Ik kijk naar zijn gedrag. Hij traint als één van de besten en maakt het team zo beter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!