Nieuws

Adama Traoré zet zinnen op terugkeer naar Spanje: 'Maar alles op zijn tijd'

Adama Traoré zet zinnen op terugkeer naar Spanje: 'Maar alles op zijn tijd'

20-10-2022 16:18

Adama Traoré wil graag terugkeren naar Spanje. De pijlsnelle vleugelaanvaller van Wolverhampton Wanderers speelde afgelopen halfjaar op huurbasis voor FC Barcelona en heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf in zijn geboorteland.

"Spanje is het land waar ik van hou en waar ik geboren ben. Het is heel duidelijk dat ik terug wil keren, maar alles op z'n tijd", steekt Traoré van wal in gesprek met AS. "Ik keerde voor een paar maanden terug naar Barcelona omdat ik dat wilde. Ik had andere opties, maar ik keerde terug en ik zal in de toekomst ook zeker terugkeren. Op dit moment ben ik gefocust op dit seizoen en wil ik mezef blijven ontwikkelen."

De 26-jarige vleugelaanvaller is momenteel geen onomstreden basisklant in Engeland. "Aan het begin van het seizoen kampte ik met een blessure, waardoor ik een groot deel van de voorbereiding heb gemist. Daarna raakte ik nog een keer geblesseerd", aldus Traoré, die toegeeft dat zijn werkgever goed voor hem zorgt. 

De voormalig Barcelona-huurling maakte onder Luis Enrique zijn opwachting in de nationale ploeg van Spanje. Hij speelde meerdere interlands, maar een plek bij de WK-selectie lijkt onwaarschijnlijk door blessureleed. "Ik denk dat het een droom is van elke speler. Het is de beslissing van de bondscoach. Het is de droom van elke Spaanse speler om de vlag te verdedigen", besluit Traoré met enige hoop.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!