Nieuws

Vrees komt uit: zware blessure eerste doelman opent deuren voor Blaswich

Vrees komt uit: zware blessure eerste doelman opent deuren voor Blaswich

06-10-2022 09:25
0

Péter Gulácsi komt de komende maanden niet meer in actie namens RB Leipzig. De ervaren Hongaarse doelman moest woensdag de strijd tegen Celtic (3-1 zege) al na tien minuten staken. De keeper heeft een ernstige blessure opgelopen, waardoor Janis Blaswich mag hopen op veel speeltijd.

Via de officiële kanalen maken Die Roten Bullen kenbaar dat Gulácsi zijn voorste kruisband heeft gescheurd. Nadat de doelman zich ongelukkig verstapt, kwam de van Heracles Almelo-overgekomen Blaswich in het veld. Hij liet direct een goede indruk achter door diverse malen fraai te redden. Aan de Celtic-treffer kon de Duitser maar weinig doen.

Over de precieze herstelduur van Gulácsi doet Leipzig geen uitlatingen. De verwachting is dat in de komende weken meer duidelijk wordt. Gevreesd moet worden voor een maandenlang revalidatietraject.

Na jarenlang als eerste doelman (en aanvoerder) te hebben gefungeerd bij Heracles Almelo koos Blaswich afgelopen zomer voor een driejarig contract bij de Bundesliga-topclub. Met de zware blessure van zijn concurrent lijkt de 31-jarige sluitpost uitzicht te krijgen op veel speelminuten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie