Nieuws

'Ajax minder dan vorig jaar, Ocampos voegt niks toe, Grillitsch voor de breedte'

'Ajax minder dan vorig jaar, Ocampos voegt niks toe, Grillitsch voor de breedte'

03-10-2022 19:50
2

Sjoerd Mossou vindt dat Ajax er flink op achteruitgegaan is afgelopen transferzomer. De columnist van het Algemeen Dagblad kraakt tevens de instelling van de Amsterdammers tijdens het duel met Go Ahead Eagles.

Ajax kwam nog met 1-0 voor tegen Go Ahead in de Johan Cruijff Arena. "Er heerst een soort gemakzucht. Alsof het allemaal wel goed komt. Ik zat een beetje gapend toe te kijken hoe Ajax moeizaam drie punten binnen zou halen", aldus Mossou bij Panenka. "Toen ging het opeens mis bij die goal. Dat was een omslagpunt. Ineens heerste er wanhoop, frustratie en machteloosheid. Dat was pijnlijk om te zien."

De Amsterdammers verloren afgelopen zomer onder meer Lisandro Martínez, André Onana, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Sebastién Haller en Antony. "Het elftal is kwalitatief wel wat minder dan vorig jaar. Ze voetballen ook minder goed. Er komt een moeilijke periode aan met een WK. Bijna het hele elftal doet daaraan mee. Dat gaat ook impact hebben."

In de media wordt vooral Kenneth Taylor geprezen. De middenvelder heeft zich knap in de basis gespeeld en toont zich een waardig vervanger van Gravenberch. "Dat hoort er toch bij. Gravenberch was de nieuwe Rijkaard en nu is Taylor het grootste genie dat ooit geboren is. Dat is altijd zo. Als je ziet wat er weg is gegaan en wat er voor terug is gekomen, is dat gewoon minder. Ocampos voegt helemaal niets toe en Grillitsch is ook gewoon een breedte-versterking."

Dinsdagavond hoopt Ajax zich in de Champions League te herstellen van de mindere resultaten van de laatste weken. In de Johan Cruijff Arena is Napoli om 21.00 uur de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!