Nieuws

Schalke komt met slecht nieuws: Van den Berg dit jaar niet meer in actie

Schalke komt met slecht nieuws: Van den Berg dit jaar niet meer in actie

03-10-2022 17:58

Sepp van den Berg komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Schalke 04. De Liverpool-huurling heeft een zware enkelblessure opgelopen, meldt de Bundesliga-club.

Van den Berg viel zondag tijdens het competitieduel met FC Augsburg (2-3 verlies) uit met een blessure. De enkel werd na het duel onderzocht en daaruit blijkt dat er sprake is van beschadigde enkelbanden.

Naast de blessure van Van den Berg kreeg Schalke nog een teleurstelling te verwerken. Ook Rodrigo Zalazar, teamgenoot van de Jong Oranje-verdediger, is voor lange tijd uitgeschakeld. De middenvelder brak zijn middenvoetsbeentje tegen Augsburg.

"Dit is zeer slecht nieuws", aldus technisch-directeur Rouven Schröder. "We gaan er alles aan doen om ze allebei zo snel mogelijk weer terug op het veld te krijgen."

Van den Berg wordt dit seizoen door Liverpool aan Schalke 04. Al sinds 2019 staat de verdediger onder contract bij The Reds, die hem overnamen van PEC Zwolle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!