Nieuws

Wederom racismerel rondom Braziliaanse speler: 'Dit schokt ons allemaal'

Wederom racismerel rondom Braziliaanse speler: 'Dit schokt ons allemaal'

28-09-2022 09:10

Tijdens het oefenduel tussen Brazilië en Tunesië dinsdag heeft er opnieuw een racisme-incident plaatsgevonden. Dit terwijl de avond juist in het teken stond van de strijd tegen racisme.

Braziliaans international Richarlison kreeg een banaan naar zich toegeworpen in Parijs. Ednaldo Rodrigues, voorzitter van de Braziliaanse bond, is woest na het incident. "Deze keer heb ik het met eigen ogen gezien. Dit schokt ons allemaal", aldus de voorzitter. "We moeten onthouden dat we allemaal hetzelfde zijn, ongeacht huidskleur, ras of religie."

De banaan werd gegooid nadat Richarlison had gescoord tegen Tunesië. Brazilië won het duel met 5-1, maar na afloop gaat het logischerwijs vooral over het incident. "Racisme moet strenger bestraft worden. De strijd tegen racisme gaat niet om één zaak", vervolgt Rodrigues. "We hebben een fundamentele verandering nodig om dit soort misdaden van de wereld uit te bannen."

Voorafgaand aan het duel werd er door Brazilië nog geposeerd achter een speciale boodschap: 'Zonder onze zwarte spelers, hadden wij geen ster op ons shirt staan'. Dit werd gedaan naar aanleiding van de apengeluiden die recentelijk werden gemaakt naar Vinícius Júnior, tijdens de derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!