Nieuws

Ballack verrast door koploper: 'Union kampioen? Waarom niet, dromen mag'

Ballack verrast door koploper: 'Union kampioen? Waarom niet, dromen mag'

25-09-2022 18:14 Laatste update: 18:18

Michael Ballack is onder de indruk van FC Union Berlin, dat verrassend koploper is in de Bundesliga. Volgens de oud-voetballer is het niet uit te sluiten dat Bayern München dit seizoen naast de landstitel grijpt. 

Ballack spreekt met BILD over de mogelijkheid dat de hegemonie van Bayern wordt doorbroken. "Eigenlijk zou het voorbarig zijn om in het openbaar over het kampioenschap te spreken. Zeker met zo'n sterke tegenstander als Bayern München, dat al jaren de Bundesliga domineert", weet ook de oud-prof. "Maar dromen mag. Waarom niet? In het voetbal is alles mogelijk, zoals het verleden heeft laten zien. Ik heb dat meegemaakt met Kaiserslautern in 1998, toen we na promotie kampioen werden."

Volgens Ballack zijn de natuurwetten van het voetbal nog altijd onvoorspelbaar. "Of kijk naar Leicester City, dat in 2016 verrassend de Premier League won. Je kunt in een flow terechtkomen die je het hele seizoen met je meedraagt. Dat was toen bij ons het geval en bij Leicester ook", vervolgt Ballack. "Het is een goede mix qua speelsheid, maar ook qua fysiek en duelkracht. Het team heeft ook een goede mentaliteit. Het hoeft niet altijd Tiki-Taka te zijn", besluit de oud-speler over Union, waar Sheraldo Becker en Danilho Doekhi als Nederlanders actief zijn.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!