Transfernieuws

Braithwaite lacht het laatst: 'Heb laten zien dat ik het niveau van Barça aankan'

Braithwaite lacht het laatst: 'Heb laten zien dat ik het niveau van Barça aankan'

20-09-2022 13:30

Martin Braithwaite kijkt terug op een goede periode bij FC Barcelona, al zullen sommige mensen het idee hebben dat de Deen is weggepest bij de Catalanen. Zelf zegt de speler dat het bij de voetbalwereld hoort en dat hij heeft laten zien het niveau van de Blaugranas aan te kunnen.

Braithwaite heeft nooit zijn verblijf weten te cementeren in Barcelona en zijn komst zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen. In gesprek met Ekstrabladet blikt Braithwaite terug op zijn periode in Barcelona. "Ik weet hoe de dingen werken in deze wereld. Helaas is voetbal ook een business. Maar gelukkig heb ik ook enige ervaring waardoor je hier niet altijd emotioneel bij betrokken hoeft te raken", stelt Braithwaite over de manier waarop Barcelona afscheid nam van de spits. "In veel opzichten kan ik alleen maar een beetje glimlachen om alle dingen die achter de schermen hebben plaatsgevonden."

De Deen floreerde onder Ronald Koeman, maar met de komst van trainer Xavi Hernández was de basisplaats van Braithwaite snel verloren. "Vorig seizoen was ik topscorer voordat ik geblesseerd raakte. Maar toen was er een wisseling van coach, hij wilde iets anders, en dat hoort bij het voetballeven", vertelt de aanvaller. "Daarom heb ik maar een week vakantie genomen. Ik nam mijn fysieke trainer mee naar de VS, waar ik twee keer per dag trainde. Ja, we sliepen bijna in hetzelfde bed, waar de vrouw niet helemaal blij mee was", lacht Braithwaite, die nu voor Espanyol uitkomt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!