Nieuws

Courtois kijkt niet uit naar ontmoeting met Oranje: 'Nu wel nuttig voor het WK'

Courtois kijkt niet uit naar ontmoeting met Oranje: 'Nu wel nuttig voor het WK'

20-09-2022 09:23

Thibaut Courtois kijkt naar eigen zeggen niet uit naar de Nations League-wedstrijden die later deze maand plaatsvinden. De Belgische doelman vindt dat de wedstrijden nu nuttiger zijn in aanloop naar het WK dan in juni, maar is alsnog geen groot voorstander van het extra landentoernoi.

Veel spelers uitten kritiek op de Nations League-affiches in juni, gezien het seizoen al voorbij was en spelers op vakantie wilden en blessures wilden voorkomen. Courtois wordt na de wedstrijd van Real Madrid gevraagd of hij uitkijkt naar de laatste twee groepswedstrijden. "Euh, nee", stelt de doelman. "Ik denk dat iedereen...", wil de Belg zeggen, voordat de interviewer hem afbreekt.

De interlands zijn in september wel belangrijker dan in juni, stelt Courtois. "Nu is het natuurlijk een beetje anders. Uiteindelijk zijn deze matchen goed voor het WK. Misschien kunnen we ons kwalificeren voor de Final Four. Zonder deze wedstrijden zouden we oefenwedstrijden spelen tegen landen uit Afrika of Azië, zoals we normaal doen. Maar in juni is het echt dooddoenerij voor de spelers", besluit de keeper.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!