Spaanse media lovend over Frenkie en Memphis: 'Ambities waren duidelijk zichtbaar'

18-09-2022 11:37

FC Barcelona won zaterdagavond met Memphis Depay en Frenkie de Jong in de basis met 3-0 van Elche. Eerstgenoemde was belangrijk met een doelpunt, laatstgenoemde met zijn spel. De Spaanse kranten zijn lyrisch over het optreden van de Oranje-internationals.

Memphis speelde volgens Mundo Deportivo een 'uitmuntende' wedstrijd. 'Hij ging van minder naar meer. De Nederlander kreeg steeds meer vertrouwen en was fundamenteel in de aanval van Barça. In de 24e minuut stond hij al met zijn rug naar het doel, liet hij zijn bewaker achter zich en schoot hij, maar doelman Edgar Badía redde. In de 41e minuut herhaalde hij precies dezelfde actie en versloeg hij de doelman in de bovenhoek. Hij kreeg een staande ovatie bij zijn wissel.'

Diario Sport beoordeelt het optreden van de aanvaller met een 7. De krant is van mening dat Memphis zijn kans heeft gegrepen. 'Hoewel hij ver aan de linkerkant begon, maakte hij vlak voor rust een messcherp doelpunt. Hij nam aan, haalde de bal onder zijn voet door en scoorde. Hij groeide in de wedstrijd en was ook belangrijk bij de derde goal door de bal voor Badía weg te tikken.'

'Hij koos er koppig en vastberaden voor om bij Barça te blijven en wil nu laten zien dat hij het Xavi moeilijk kan maken. Zijn houding op de training is onberispelijk en daarom gaf de trainer hem een kans. Direct of indirect vertolkte hij een rol bij alle doelpunten', schrijft de Catalaanse sportkrant.

Ook Marca zag een 'zeer compleet' optreden van Memphis. 'Hij speelde een uiterst goede wedstrijd en bracht veel energie. Zijn ambities waren duidelijk zichtbaar tegen Elche.'

"Helaas speel ik dit seizoen niet veel minuten, maar ik blijf proberen om me te laten gelden in de minuten die ik krijg", vertelde Memphis zelf voor de camera bij Barça TV. "Ik ben blij met mijn doelpunt. Ik probeer de kansen te benutten, daar werk ik iedere dag aan op de training."

Frenkie de Jong
AS is lovend over het optreden van Frenkie. 'Een geweldige wedstrijd', aldus de krant. 'Van topkwaliteit met de bal aan de voet, sterk in het team, intelligent in het bepalen van het tempo, hoofdrolspeler in het heroveren van de bal en alert in de omschakeling. De rode kaart van Verdú volgde op een geweldige pass van De Jong, die Robert Lewandowski alleen op het doel liet afgaan.'

Diario Sport geeft de oud-Ajacied een óók een 7 voor de 'Hoewel hij als controleur speelde, probeerde hij het twee keer van afstand. Hij liet zich telkens uitzakken om de bal te ontvangen en verdeelde het spel.'

Ook Mundo Deportivo is lyrisch. 'Voordat Lewandowski scoorde, was de Nederlander de meest sprankelende speler.'