Nieuws

Van Bommel soeverein aan kop in België: 'Straalt wel klasse uit'

Van Bommel soeverein aan kop in België: 'Straalt wel klasse uit'

17-09-2022 09:35 Laatste update: 09:38
0

Met 27 punten uit negen wedstrijden gaat het voor de wind voor Royal Antwerp. De ploeg van Mark van Bommel won vrijdagavond met 2-1 van RFC Seraing waarin een hoofdrol was weggelegd voor Toby Alderweireld.

Met de negende overwinning op rij staat Antwerp nu ferm bovenaan in België. In de eerste helft kwam de ploeg van Van Bommel al snel tot scoren. In de zevend minuut was het Calvin Steng die de bal voor gaf uit een corner, waarna Alderweireld de bal binnen kopte. Vorige week was de voormalig Ajacied ook al trefzeker voor Antwerp. Van bommel was daarom ook lovend over de routinier. "Toby is in staat om er vijf of zes te maken als centrale verdediger, buiten zijn verdedigende kwaliteiten. Hij geeft ook rust aan het team, dat zie je ook. Iedereen trekt zich op aan hem. Hij straalt het ook uit. De manier waarop hij voetbalt, dat straalt wel klasse uit", sprak de Nederlander op de persconferentie. 

Van Bommel is zeer tevereden met zijn ploeg en de perfecte score na negen duels. "Dat is niet meer dan normaal, lijkt mij. De eerste helft hebben we het heel goed gedaan, dat was een van de betere helften die we gespeeld hebben." Daar liet de trainer het niet bij aangezien hij nogmaals de loftrompet stak over zijn ploeg. "We moeten het volwassener uitspelen. Maar er staat wel weer een elftal dat er alles aan doet om te winnen. En dat doen ze al week na week na week. Dat stralen ze ook uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie