Nieuws

'Klinkt gek, maar het doel was zo min mogelijk goals tegen krijgen tegen Ajax'

'Klinkt gek, maar het doel was zo min mogelijk goals tegen krijgen tegen Ajax'

04-09-2022 11:39

Henk de Jong verloor zaterdag met 4-0 bij Ajax met SC Cambuur Leeuwarden. De trainer is blij dat het duel met de Amsterdammers erop zit.

"Eigenlijk is het geheel tegen onze natuur in hoe we vandaag hebben gespeeld", laat De Jong weten voor de camera van ESPN. "Maar we hebben hem nu gehad, en daar ben ik wel blij om. Wij weten dat we hier moeilijk de punten halen. Het is hier het doel, hoe gek het ook klinkt, om zo weinig mogelijk tegendoelpunten te krijgen."

De Jong is niet boos op zijn ploeg na de afstraffing bij de Amsterdammers. "Ik vind het niks aan, maar de jongens hebben het goed gedaan. Keurig gedaan, dit was het maximaal haalbare."

"Vandaag is het gewoon lastig. We proberen altijd wel te voetballen. Dat kun je tegen deze ploegen wel doen, maar dan raak je hem uiteindelijk vaak kwijt. Vandaar dat ik op het laatst ook zeg: Speel hem lang en in de hoeken, op goed geluk."

Door de nederlaag bij Ajax staat Cambuur op de dertiende plaats in de Eredivisie. Ajax verspeelde nog geen punten en gaat aan kop.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s