Transfernieuws

'Chelsea sluit deal met Juventus voor middenvelder, Ajax haalt opgelucht adem'

'Chelsea sluit deal met Juventus voor middenvelder, Ajax haalt opgelucht adem'

01-09-2022 20:07 Laatste update: 20:24

Chelsea staat op het punt Denis Zakaria een seizoen op huurbasis over te nemen van Juventus. De verdedigende middenvelder ondergaat zijn medische keuring in Turijn en zal vervolgens naar Londen vertrekken. The Blues bedingen eveneens een optie tot koop, waarmee een vertrek van Édson Álvarez bij Ajax lijkt uitgesloten. 

Dat weet kwaliteitskrant The Athletic te melden. Zakaria doorliep de jeugdopleiding bij het Zwitserse Servette en kwam in 2015 terecht bij BSC Young Boys. Twee jaar later vertrok de verdedigende middenvelder naar Duitsland en ging de speler aan de slag bij Borussia Mönchengladbach voor twaalf miljoen euro. In 2021 was Juventus de volgende bestemming van de Zwitser: de Italianen betaalden ongeveer achtenhalf miljoen euro voor de overgang. Chelsea zou nu het volledige salaris van de speler gaan vergoeden en na het seizoen kan Zakaria voor dertig miljoen euro permanent worden overgenomen. In dit geval ligt een vijfjarig contract klaar.

De waarschijnlijke overstap van Zakaria zal goed nieuws zijn voor Ajax. Chelsea meldde zich op het laatste moment voor Édson Álvarez, maar Ajax zag een vertrek van de verdedigende middenvelder niet zetten en wilde niet meewerken aan een overstap. De speler zag een vertrek naar Chelsea wel zitten en daagde donderdag uit protest niet op bij de training van de Amsterdammers. 

Chelsea slaat, indien Zakaria overkomt, een volgende slag op de transfermarkt en is voorlopig nog niet klaar. The Blues zijn in de markt voor Pierre-Emerick Aubameyang en denken aan een ruildeal met FC Barcelona. Marcos Alonso zou de weg naar Catalonië bewandelen, terwijl de Gabonese spits terugkeert naar Engeland. Aubameyang werd onlangs beroofd in zijn woning en hield daar een kaakbreuk aan over. De kwetsuur zou voor de nodige problemen zorgen in de onderhandelingen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!