Transfernieuws

'Southampton roert zich: rechtsback komt op huurbasis over van Arsenal'

'Southampton roert zich: rechtsback komt op huurbasis over van Arsenal'

31-08-2022 19:16 Laatste update: 19:34

Southampton heeft zich verzekerd van de komst van Ainsley Maitland-Niles, meldt Sky Sports. De rechtsback komt op huurbasis over van Arsenal.

Southampton heeft tevens een optie tot koop bedongen op Maitland-Niles. De rechtsback had nog een contract tot medio 2023 bij Arsenal. Sky Sports verwacht dat The Gunners de optie in zijn contract hebben gelicht. Daardoor zou de back nu tot medio 2024 vastliggen in Londen en voor één jaar op huurbasis naar Southampton vertrekken.

Vorig seizoen werd Maitland-Niles nog uitgeleend aan AS Roma, waar de rechtsback de concurrentiestrijd moest aangaan met Rick Karsdorp. Dat werd geen succesverhaal. Uiteindelijk kwam de Engelsman slechts twaalf keer in actie voor de Romeinen.

Naast Maitland-Niles zou Southampton ook bezig zijn met de komst van Cody Gakpo. Er is nog geen akkoord bereikt met PSV over de Oranje-international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!