Breaking news

AZ wint ook in Portugal en plaatst zich voor groepsfase van de Conference League

25-08-2022 22:50 Laatste update: 22:52

AZ heeft zich verzekerd van een plaatsje in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders wonnen over twee duels van het Portugese Gil Vicente. Na de 4-0 in Alkmaar werd het 1-2 in Portugal.

AZ ging flitsend van start in Portugal. Al in de eerste minuut was het Dani de Wit die de bal op de paal schoot. Daarna deden beide ploegen rustig aan, totdat ook Gil Vicente een kleine kans kreeg. Pedro Tiba kon uithalen, maar het schot smoorde. Voor rust was ook Vangelis Pavlidis dicht bij de 0-1. De Griek schoot na een slalom op de paal.

Na rust was Hakon Evjen al snel dicht bij de 0-1. De rechtsbuiten miste een enorme kans. In de zestigste minuut was het wél raak voor de aanvaller. Met een stiftje verschalkte hij doelman Brian Araujo. Vier minuten later kwamen de Alkmaarders op 0-2. Tijjani Reijnders scoorde op aangeven van Pavlidis, die zijn tweede assist gaf. In de 86e minuut deed Gil Vicente nog wat terug Juan Boselli schoot de 1-2 binnen en bepaalde daarmee de eindstand.