Nieuws

Waterreus: 'Jongbloed speelde bij Roda JC toen hij in 1978 de WK-finale speelde'

Waterreus: 'Jongbloed speelde bij Roda JC toen hij in 1978 de WK-finale speelde'

23-08-2022 23:56

Ronald Waterreus vindt dat Louis van Gaal Jasper Cillessen moet oproepen voor het Nederlands elftal. De voormalig Oranje-international is van mening dat de kersverse keeper van NEC tot de drie beste doelmannen van Nederland behoort.

"Honderd procent zeker dat hij het hier met Van Gaal over gehad heeft", zeft Waterreus bij Rondo. Dat Cillessen nu bij NEC speelt, maakt volgens de voormalig keeper van PSV niet uit. "Anders gaat hij niet naar NEC. Hij heeft waarschijnlijk tegen Jasper gezegd dat hij iedere week moet presteren. En dan zal hij er gewoon bij zijn. Logisch ook, want noem me drie betere keepers in Nederland?" 

"Voor hem (Van Gaal, red.) maakt het niet uit dat hij daar keept", vervolgt Waterreus. "Hij heeft een WK gespeeld, is landskampioen geworden met Ajax, speelde voor Barcelona en komt van Valencia. Wedstrijdervaring bouw je over je hele carrière op. Hij is iemand waar je niet aan hoeft te twijfelen." De voormalig Oranje-international refereert ook aan de situatie in 1978. "Jan Jongbloed speelde bij Roda JC toen hij in de WK-finale speelde", aldus Waterreus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!