Nieuws

Van der Velden ziet mogelijkheden: 'Het is aan AZ om de ruimte te gaan vinden'

Van der Velden ziet mogelijkheden: 'Het is aan AZ om de ruimte te gaan vinden'

11-08-2022 20:58 Laatste update: 21:44

Om 21.00 uur begint het duel tussen AZ en Dundee United in de derde voorronde van de Conference League. Nick van der Velden speelde voor zowel de Nederlandse als de Schotse ploeg en blikt vooruit bij RTL 7.

Van der Velden zag hoe Dundee het vorige week voor elkaar kreeg om te winnen van de Alkmaarders. "Als je kijkt naar de veldbezetting van Dundee spelen ze heel erg compact, heel erg verdedigend in een 4-4-2 formatie. Ze proberen zo min mogelijk ruimte weg te geven." AZ moet de Schotten ook zeker niet onderschatten, meent hij. "Het is aan AZ om de ruimte te gaan vinden. Ook in de eindfase waren ze slordig, daar is ruimte voor verbetering."

Over zijn tijd in Schotland is Van der velden zeer te spreken. "Het was mijn eerste avontuur in het buitenland. De speelwijze is heel anders met veel omschakelmomenten, heel opportunistisch. Ik heb er een mooi jaar gehad." Dat er zo veel supporters meereizen vanuit Schotland verbaast de oud middenvelder niets. "Er heerst een bepaalde cultuur daar sinds het succes in de jaren tachtig. Het leeft enorm daar dat ze weer Europees spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!