Nieuws

'Barcelona wil met dreigbrief contract De Jong nietig laten verklaren'

'Barcelona wil met dreigbrief contract De Jong nietig laten verklaren'

8 augustus - 13:23
2

FC Barcelona heeft in een brief aan Frenkie de Jong laten weten dat ze zijn contract nietig willen verklaren, zo meldt The Athletic. Volgens het clubbestuur was er ten tijden van de contractverlengen van de Jong sprake van 'criminele praktijk.' De brief die Barcelona daarover naar de middenvelder schreef dateert van 15 juli.

In de tijd van voormalig president Josep Maria Bartomeu werd het contract van de Jong verlengt tot de zomer van 2026. Het salaris van de middenvelder werd in het seizoen 2020/21 en 2021/22 gekort, met de toezegging dat hij dit op een later moment zou krijgen. Het bedrag wat Barcelona de middenvelder nog schuldig zou zijn ligt volgens eerdere berichtgevingen tussen de zeventien en achttien miljoen euro.

De Catalanen zouden met de juridische procedure inzicht willen krijgen in de totstandkoming van de contractverlenging van De Jong. De club zou daarnaast het contract nietig willen verklaren en het oude contract van de Nederlander weer in werking laten treden. Bronnen rondom de club melden dat De Jong in gesprek is met Barcelona en dat hij gewaarschuwd is dat hij en zijn vertegenwoordigers betrokken kunnen worden bij vermeende criminaliteit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie