Nieuws

Van Wonderen ziet oude bekende bij Heerenveen opdagen: 'Blij dat hij dit doet'

Van Wonderen ziet oude bekende bij Heerenveen opdagen: 'Blij dat hij dit doet'

31-07-2022 11:22

Kees van Wonderen is blij dat Dwight Lodeweges de functie van voetbalcommissaris van sc Heerenveen gaat bekleden. De trainer werkte met Lodeweges al samen bij het Nederlands elftal en heeft de 64-jarige oud-voetballer hoog zitten. 

Heerenveen maakte onlangs de nieuwe Raad van Commissarissen bekend. Van Wonderen was tussen 2018 en 2019 actief als assistent van bondscoach Ronald Koeman en werkte daar ook samen met Lodeweges. "Ik heb het in die periode met Dwight ook over zijn tijd bij Heerenveen gehad", zegt Van Wonderen tegenover de Leeuwarder Courant. "Ik ken hem goed, weet hoe hij denkt en hoe hij naar voetbal kijkt. Dwight is een voetbalman. Een liefhebber ook."

Van Wonderen denkt dat Lodeweges de juiste man is om Heerenveen weer in goede banen te leiden. "Hij weet hoe een club werkt, maar ook wat er op een trainer afkomt. Hij is niet iemand die vooraan staat als hij in de publiciteit kan komen. Integendeel zelfs. Dwight gaat deze job dus echt in het belang van de club doen. Hij zegt wat hij vindt en staat voor wat hij zegt en dat is voor de club heel goed", besluit de trainer van De Superfriezen. 

Lodeweges zal vanaf 1 januari 2023 intreden. Dennis Gijsman wordt de nieuwe clubvoorzitter. Martin van Dekken treedt ook toe tot de nieuwe raad van commissarissen. Heerenveen moet nog wel op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, aangezien Cees Roozemond dit seizoen vertrekt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!