Nieuws

Xavi speelt de vermoorde onschuld: 'Momenteel is Frenkie onderdeel van het team'

Xavi speelt de vermoorde onschuld: 'Momenteel is Frenkie onderdeel van het team'

31-07-2022 08:33

Frenkie de Jong mocht in de nacht van zondag op maandag weer eens in de basis starten tijdens de voorbereidingstour van FC Barcelona in de Verenigde Staten. De Nederlander speelde de eerste helft op het middenveld en bleef in de rust achter in de kleedkamer. Trainer Xavi Hernández meent niet te weten waar de toekomst van De Jong ligt en spreekt tegen dat hij een signaal afgeeft met de basisplaats. 

De Jong ligt op financieel gebied overhoop met Barcelona en de spelverdeler werd de afgelopen oefenduels in de verdediging gezet óf buiten de basiself gehouden. Volgens de trainer zijn dat geen hints naar De Jong toe om te vertrekken. "Dat hij als centrale verdediger speelde in de andere wedstrijden, was geen signaal dat hij gaat vertrekken. Ik hoef geen signalen te versturen, ik praat gewoon met mijn spelers", zei Xavi op het persmoment na afloop van het duel, opgetekend door Sport

Manchester United was lange tijd geïnteresseerd in de middenvelder en leek zelfs rond voor een transfersom van 85 miljoen euro, maar De Jong wil zelf niet uit Catalonië vertrekken. De uit Arkel afkomstige middenvelder heeft nog een miljoenenbedrag openstaan dat Barça hem schuldig is en de speler gaat de komende vier seizoenen bijna negentig miljoen euro aan salaris ontvangen. 

Waar de toekomst van De Jong ligt, weet Xavi ook niet. "Er is nog tijd en er kan van alles gebeuren. Op dit moment is hij gewoon onderdeel van het team, net als iedere andere speler. We zullen zien wat er gebeurt op de transfermarkt, ik ben blij dat we een grote selectie hebben", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!