Nieuws

Vitesse heeft nieuwe aanvoerder: 'De verantwoordelijkheid pakte ik eerder al'

Vitesse heeft nieuwe aanvoerder: 'De verantwoordelijkheid pakte ik eerder al'

22-07-2022 11:10

Matúš Bero is door Thomas Letsch gebombardeerd tot de nieuwe aanvoerder van Vitesse. De middenvelder is de opvolger van Danilho Doekhi. De centrale verdediger verhuisde eerder deze zomer naar het Duits 1. FC Union Berlin.

Bero is inmiddels een bekend gezicht in Arnhem en omstreken. De Slowaaks international begint komend seizoen aan zijn vijfde jaargang in dienst van Vitesse, nadat hij in 2018 werd overgenomen van Trabzonspor. Inmiddels staat de teller op 140 officiële duels voor de Gelderlanders. Daarin was hij 21 keer trefzeker.

De spelmaker reageert opgetogen. "Het is voor mij een eer om de nieuwe aanvoerder van Vitesse te zijn", zegt Bero op de clubsite. "Ik pakte in de afgelopen seizoenen ook al leiderschap en verantwoordelijkheid in het team, maar het is toch anders als je de band ook om de arm hebt. Ik ga er alles aan doen om, zowel op als naast het veld, een zo groot mogelijke bijdrage aan het team te leveren. We willen er samen een mooi seizoen van maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!