Transfernieuws

'Savinho wordt vrijdag eindelijk gepresenteerd in Eindhoven na aankondiging PSV'

'Savinho wordt vrijdag eindelijk gepresenteerd in Eindhoven na aankondiging PSV'

20-07-2022 19:52

Savinho wordt vrijdag gepresenteerd in Eindhoven, meldt Fabrizio Romano. De transfer van de Braziliaanse vleugelaanvaller werd op 8 juli aangekondigd door PSV-directeur John de Jong, maar vervolgens bracht de club niets meer naar buiten.

PSV maakte op 8 juli via de officiële kanalen bekend dat Savinho zich zal gaan toevoegen aan de selectie. "We verwachten hem in de loop van volgende week in Eindhoven te zien", aldus De Jong. Savinho is tot op heden nog niet gesignaleerd in Eindhoven, maar volgens Romano wordt de aanvaller deze week dan toch echt gepresenteerd. Eerder meldde De Telegraaf al dat Brazilaanse tiener eerst afscheid wilde nemen van zijn familie, voordat hij naar Nederland af zou reizen.

Savinho moet eerst nog zijn handtekening zetten onder een contract bij Troyes, dat voor 87,5 procent onderdeel is van de City Group. Vervolgens zullen de Fransen hem voor twee seizoenen gaan stallen in Eindhoven. Troyes neemt Savinho voor een bedrag van 6,5 miljoen euro over van Atletico Mineiro. De transfersom kan via bonussen oplopen tot 12,5 miljoen euro.