Nieuws

Utrecht op jacht: dit is wanneer zij voor het laatst wonnen van Ajax in de ArenA

Utrecht op jacht: dit is wanneer zij voor het laatst wonnen van Ajax in de ArenA

3 maart - 11:45

FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax. Eerder dit seizoen waren de Domstedelingen te sterk voor de Amsterdammers en sindsdien is de ploeg van Ron Jans ongeslagen in de Eredivisie. Voetbalnieuws zocht uit wanneer de laatste uitoverwinning van Utrecht in Amsterdam was.

In de afgelopen tien jaar speelde Ajax en Utrecht in competitieverband negentien keer tegen elkaar. Slechts viermaal wist Utrecht te winnen van de Amsterdammers, twee keer thuis en twee keer uit. Vijfmaal speelde beide ploegen gelijk.

Wanneer wist Utrecht voor het laatst te winnen in de ArenA?

Voor deze statistiek hoeven we alles behalve ver terug in de tijd. In 2021 wist Utrecht te stunten en met een 0-1 zege te vertrekken uit Amsterdam. Destijds scoorde Django Warmerdam de enige treffer in de wedstrijd die eindigde in een feestvreugde voor de bezoekers. Opvallend is dat van dat elftal enkel Mike van de Hoorn zondagmiddag nog in actie gaat komen.

De andere overwinning in de afgelopen tien jaar van Utrecht op Ajax in Amsterdam was in 2017. Toen scoorde Zakaria Labyad tweemaal, in een 1-2 zege, tegen de ploeg waar hij een jaar later samen met trainer Erik ten Hag naartoe zou verhuizen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!