Transfernieuws

Manchester City heeft beet en presenteert voormalig PSV-doelwit

Manchester City heeft beet en presenteert voormalig PSV-doelwit

01-07-2022 12:01

Stefan Ortega vervolgt zijn carrière bij Manchester City. De Duitse doelman vertrok afgelopen zomer op transfervrije basis van Arminia Bielefeld en heeft voor drie jaar getekend in het Etihad Stadium.

Afgelopen winter was PSV nog concreet voor Ortega, maar tot een transfer kwam het niet. Uiteindelijk presenteerde de Eindhovenaren de transfervrije Walter Benítez van OGC Nice als nieuwe eerste doelman. Na Erling Haaland is de Duitse sluitpost de tweede aanwinst voor The Citizens.

Ortega kan buigen op veel ervaring. In de afgelopen jaren was hij onomstreden tussen de palen bij Bielefeld. De eerste drie jaar speelde hij nog in de Tweede Bundesliga met die club en de afgelopen twee seizoenen op het hoogste niveau in Duitsland. Met Ortega tussen de palen eindigde Arminia als zeventiende waardoor de ploeg degradeerde uit Bundesliga.

Droom die uitkomt

De verwachting is dat de 29-jarige Duitser met Spaanse roots tweede doelman wordt achter de eerste keus Ederson Moraes. Desondanks is de vreugde er bij Ortega niet minder door. "Dit is een fantastische stap voor mij," vertelt hij op de site van zijn nieuwe werkgever. "Manchester City is een geweldig team, een team met kwaliteit van wereldklasse op elk gebied. Om de kans te krijgen om me bij deze groep spelers aan te sluiten en te helpen om het succes van de club voort te zetten, is voor mij een droom."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!