Nieuws

Wie is Etienne Michut, het talent van PSG dat op de radar van Ajax staat?

Wie is Etienne Michut, het talent van PSG dat op de radar van Ajax staat?

26 februari - 14:05 Laatste update: 16:26

Volgens het Franse L’Equipe heeft Ajax serieuze interesse in Etienne Michut. VoetbalNieuws.nl stelt je voor aan het talent van Paris Saint-Germain.

Etienne Michut is geboren op 16 december 2006 in Frankrijk. De middenvelder speelt al vanaf jongs af aan bij Paris Saint-Germain waar hij sinds vorig seizoen actief is in de O19 van de club. Zijn broer heeft ook een verleden bij de Franse club. Edouard Michut speelde in de jeugd samen met Xavi Simons bij PSG. Inmiddels is Edouard actief bij het Turkse Adana Demirspor. Dit seizoen kwam Etienne Michut in totaal 24 keer in actie voor de Parijzenaren. Hij was hierin goed voor zes treffers en vier assists.

Wat voor speler is Michut?

Michut is een aanvallende middenvelder die vooral technisch zeer begaafd lijkt. Volgens het Franse medium is Michut een dynamische nummer tien die met zijn geringe lengte van 1,70 heel verfijnd is in zijn acties. Met zijn zes doelpunten dit seizoen laat de speler ook blijken een neusje voor de goal te hebben. Ook in de Youth League heeft hij de nodige indruk weten te maken. 

Wat is de contractsituatie van Michut?

De Franse middenvelder staat tot komende zomer onder contract in Parijs. Aangezien de speler te jong is voor een profcontract heeft hij momenteel een 'stagair contract', aldus L’Equipe. Ajax kan de speler dus transfervrij inlijven al zullen de Amsterdammers waarschijnlijk een opleidingsvergoeding moeten betalen aan de Fransen. De Amsterdammers lijken rekening te moeten houden met flinke concurentie, want onder andere Manchester City zou de verrichtingen van de speler nauwlettend in de gaten houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!