Nieuws

Dit is de imposante prijzenkast van Mbappé, die op het punt staat PSG te verlaten

Dit is de imposante prijzenkast van Mbappé, die op het punt staat PSG te verlaten

16 februari - 13:00 Laatste update: 13:02

Kylian Mbappé lijkt Paris Saint-Germain komende zomer transfervrij te gaan verlaten. De Franse aanvaller is pas 25 jaar, maar wist al de nodige prijzen te bemachtigen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke prijzen hij al won.

Mbappé geldt al jaren als een van de beste voetballers te wereld. Hij wist in zijn carriere tot dusver al 316 doelpunten te maken. Komende zomer trekt hij volgens verschillende media de deur achter zich dicht in Parijs. Ondanks zijn jonge leeftijd, kende Mbappé al de nodige successen.

Prijzen met zijn team

In 2015 maakte Mbappé namens AS Monaco zijn debuut in de Ligue 1 en werd daarme de jongste debutant van de club ooit. Het daaropvolgende seizoen wist hij met dit team kampioen van Frankrijk te worden. Met vijftien treffers had de aanvaller een groot aandeel in deze titel. Na deze titel nam Paris Saint-Germain de aanvaller over. Daar stopte het niet met het succesverhaal, want in zijn eerste seizoen bij de Parijzenaren won hij de Ligue 1 en de Franse beker. Ook in de vier seizoenen daarna won Mbappé met PSG de Franse titel. Hierdoor heeft de speler al zes seizoenen op rij de titel bemachtigd. De beker wist hij nog twee keer te winnen met de club uit Parijs. In het seizoen 2019/2020 en 2020/2021 legde PSG beslag op de beker. Ook wist hij met zijn team twee keer de Franse League Cup te winnen. Na het seizoen 2019/2020 werd dit toernooi echter niet meer gespeeld. De Champions League heeft Mbappé nog niet weten te winnen. Volgens verschillende media is dat één van de redenen dat hij Paris Saint-Germain wil verlaten. 

Prijzen met de Franse nationale ploeg

Met de Franse nationale ploeg nam Mbappé deel aan het WK van 2018. In de groepsfase wist hij te scoren tegen Peru, waardoor hij de jongste doelpuntenmaker voor Frankrijk werd op een WK. Het toernooi verliep uiterst succesvol voor Les Bleus. In de finale werd Kroatië met 4-2 verslagen en de aanvaller was eenmaal trefzeker. Na een minder succesvol EK twee jaar later wist Mbappé met Frankrijk de Nations League te winnen door Spanje te verslaan.

Individuele prijzen

Van 2018 tot en met 2023 was Mbappé elk jaar de topscorer in de Ligue 1. Op het WK van 2022 in Qatar kroonde hij zich met acht treffers tot de speler met de meeste doelpunten van het toernooi. Op het toernooi werd Frankrijk tweede, na uitschakeling door penalty’s in de finale tegen Argentinië. Tot dusver werd hij drie keer verkozen tot Franse voetballer van het jaar. In de jaren 2018, 2019 en 2022 ontving hij deze prestigieuze prijs.

Alle prijzen van Mbappé op een rij: 

Ligue 1: 6x
Franse Supercup: 3x 
Franse beker: 3x
Franse League cup: 2x
Wereldkampioen: 1x
Nations League: 1x
Frans voetballer van het jaar: 3x
Topscorer: 10x
Frans speler van het seizoen: 2x

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!