Nieuws

Ontslag Mourinho: dit kreeg de trainer al aan ontslagvergoedingen

Ontslag Mourinho: dit kreeg de trainer al aan ontslagvergoedingen

16 januari - 11:03 Laatste update: 12:22

José Mourinho is officieel ontslagen door AS Roma. Het is voor de Portugees niet de eerste keer dat hij op straat wordt gezet door zijn werkgever. Inmiddels heeft Mourinho een behoorlijk zakcentje meegekregen van zijn voormalige clubs. Hoeveel miljoen verdiende Mourinho al door zijn ontslag bij verschillende clubs? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

Mourinho staat er in het internationale voetbal goed op, maar ook voor de Portugees is een ontslag niet vreemd. Het eerste ontslag van Mourinho dateert uit 2007. Na onenigheid met het bestuur besloot Chelsea om het contract van Mourinho af te kopen, waarbij Chelsea naar verluidt ongeveer 26,8 miljoen euro moest uitbetalen. Bij zijn tweede ontslag bij de Londense club bedroeg de afkoopsom 9,6 miljoen.

Wat verdiende Mourinho aan ontslagvergoedingen?

Na drie seizoenen met de Portugese manager besloot Real Madrid in 2013 niet verder te gaan en betaalde volgens The Telegraph een compensatie van 19,7 miljoen euro voor Mourinho en zijn staf. Manchester United overtrof dit bedrag eind 2018, toen financiële documenten van de club onthulden dat Mourinho en zijn staf een bedrag van 22,7 miljoen ontvingen. Ook bij Tottenham legde het ontslag Mourinho geen windeieren. De club uit Noord-Londen moest volgens The Independent 17,4 miljoen euro aan Mourinho meegeven. In totaal haalde Mourinho 96,2 miljoen binnen aan ontslagvergoedingen. 

Het is nog niet bekend hoeveel geld Mourinho en consorten meekrijgen van AS Roma. Naar verluidt verdiende de Portugees 7 miljoen euro per jaar in Rome. Zijn contract bij de Romeinen liep tot aankomende zomer, waardoor de vergoeding relatief laag uit zou kunnen vallen.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!