Nieuws

Hoe is trainer Slot geblesseerd geraakt tijdens het trainingskamp van Feyenoord?

Hoe is trainer Slot geblesseerd geraakt tijdens het trainingskamp van Feyenoord?

5 januari - 16:35 Laatste update: 16:35

Spierblessures, het is een veelvoorkomend fenomeen in de sportwereld en in het bijzonder de voetbaltak. Normaliter overkomt dit de sporters zelf, maar met Arne Slot is dit nu ook een trainer overkomen. Hoe is de oefenmeester geblesseerd geraakt tijdens het trainingskamp van Feyenoord?

Potje voetvolley

Tussen de bedrijven door wordt er bij clubs vaak een potje voetvolley gedaan. Dat is de perfecte gelegenheid voor trainers, die een voetbalverleden hebben, om te laten zien dat ze nog uit het juiste hout gesneden zijn qua skills. Dat ging voor Slot wat minder goed, want tijdens een sessie raakte hij geblesseerd. Voor de camera's van ESPN kon de trainer er wel om lachen. "Ik ben gestraft voor mijn eigen praatjes. Ook denk ik nog altijd dat ik fit ben, terwijl ik dat waarschijnlijk niet meer ben."

Hoe ernstig is de blessure van Slot?

Hoe lang Slot precies last gaat houden van zijn blessure is vooralsnog onbekend. Tijdens een voetvolley wedstrijd was het na het tweede punt al afgelopen, want toen scheurde de trainer zijn kuitspier. De herstelperiode is afhankelijk van hoe groot de scheur in de spier is. Bij een kleine scheur wordt er twee weken voor uitgeschreven, terwijl een grotere scheur een herstelperiode van acht tot twaalf weken kan hebben. Ondanks zijn blessure is de oefenmeester 'gewoon' op het trainingsveld verschenen om de training te leiden. Dat doet hij wel met een brace om, zo is te zien op beelden van ESPN.