Nieuws

PSV'er denkt aan tussenstap: Luuk de Jong speel je er niet zomaar uit

PSV'er denkt aan tussenstap: "Luuk de Jong speel je er niet zomaar uit"

10-12-2023 08:09

Jason van Duiven voelt zich nog altijd goed bij PSV, maar de achttienjarige spits overweegt om elders minuten te gaan maken. De jonge Nederlander ziet in dat het vrijwel onmogelijk is om een plekje te veroveren in het huidige eerste elftal van PSV

Met Luuk de Jong en de onlangs gekochte Ricardo Pepi is het onhaalbaar om voor een plek bij PSV 1 te gaan, stelt Van Duiven in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik wil in de toekomst eerste spits van PSV worden, absoluut. Daar geef ik alles voor. Maar Luuk de Jong er nu uitspelen? En Ricardo Pepi? Dat is niet zo eenvoudig natuurlijk. Toch wil ik graag eredivisieminuten gaan maken en met de scenario's kijken we in de winterstop wat het beste voor mijn ontwikkeling is."

Van Duiven is bij Jong PSV goed voor acht doelpunten en een assist in zeventien wedstrijden, maar het eerste elftal lijkt nog te ver weg. "Eerst focus ik me nog op het slot van dit kalenderjaar. We hebben nog een paar heel belangrijke wedstrijden staan”, zegt hij. ,,In de winterstop bekijk ik samen met mijn zaakwaarnemer en PSV wat er mogelijk is", besluit Van Duiven.